Raluca Mircea

Psiholog clinician și Psihoterapeut

Stabileşte o întâlnire!

Pentru mine, psihoterapia este mai mult decât un job, este șansa de a mă ajuta pe mine și de a-i ajuta pe ceilalți să se cunoască, să capete curajul să facă schimbările de care au nevoie pentru a se dezvolta ca persoane și a trăi o viață cu mai mult sens.

Mă consider un om creativ și curios, într-un permanent proces de explorare și învățare, atribute de personalitate cu care vin în lucrul terapeutic, unde îmi place să creez, să mă joc, să explorez prin instrumente îndrăznețe precum metaforele, analizele de simbol, jocurile de rol, exerciții proiectiv-terapeutice, care aduc la suprafață experiențe dureroase, păstrate la nivel profund, inconștient dar care ne marchează întreaga existență.

„Cine sunt eu?” „De ce am ajuns aici?” „De ce fac asta?” „De ce mă simt așa?” Cu siguranță sunt întrebări pe care ți le-ai pus adesea așa cum mi le-am pus și eu și am trăit pe propria-mi piele, în lungul proces de dezvoltare personală prin care trece fiecare psiholog în parte, cum terapia poate fi o unealtă valoroasă în a răspunde acestor întrebări existențiale și astfel, de a fi mai conștienți de propria persoană și propria viață.

O sferă de mare interes pentru mine reprezintă Infertilitatea, cu toate costurile dureroase pe care le aduce în starea psihoemoțională a ambilor parteneri sau a relației de cuplu. Din nefericire, majoritatea discuțiilor este centrată pe performanțele medicale, vorbindu-se prea puțin despre consecințele emoționale și toată suferința personală, unde se trăiește un nivel ridicat de stres, frustrare, anxietate, sentimente puternice de vinovăție, rușine, inferioritate, pănă la stări de depresie cronică.

De asemenea, o altă zonă de interes este reprezentată de psihologia transgenerațională, a cărei instrumente le aduc în cabinet, în lucrul terapeutic, pentru a aduce conștientizări profunde în înțelegerea repetării unor anumite tipare, scenarii de viață sau a trăirii unor emoții puternice, precum furie, frică, emoții reprimate și ascunse de a-i noștri părinți, bunici, care se manifestă în urmași, sau mai simplu, cum îmi place mie să spun „m-am învinețit eu, deși s-a lovit mama.”

În această „călătorie” frumoasă, dar adesea dureroasă și încâlcită, numită viață, tot ce avem la sfârșitul unei zile, suntem noi înșine. Este de datoria noastră să ne cunoaștem și să avem grijă de noi.

Te invit să mă lași să-ți fiu tovarăș de drum în această „călătorie” – viața, în care eu te voi însoți cu răbdare și blândețe, fără etichete și judecăți, pentru a descifra împreună lacrimile, suspinele de care ai parte pe acest drum!

„Ai gijă ca ceea ce cauți să valoreze mai mult decât ceea ce pierzi, căutând!”


Experință de lucru în cabinet cu:
tulburări de anxietate, stări depresive, depresii post-partum;tulburări de somn; tulburare borderline, tulburare bipolară; infertilitate; simptomatologia conflictelor de dezvoltare, probleme emoționale și comportamentale la adolescenți; probleme de identitate, neîncredere și stimă de sine scăzută; dificultăți în relațiile interpersonale, relații disfuncționale; psihologia traumelor din copilărie; situații de pierdere a unei persoane dragi, divorț, schimbări majore de viață.

Formări:

  • Psihologie clinică
  • Psihoterapie experiențială, centrată pe adult-copil-cuplu-familie

Competențe:

  • Infertilitate
  • Tulburări de anxietate
  • Depresii post-partum
  • Probleme emoționale și comportamentale la adolescenți
  • Relații disfuncționale

Testimoniale:

“Sunt Alexandra și am ales să merg să fac terapie cu Raluca la recomandarea unei prietene, când aveam cea mai mare nevoie. Nu pot să exprim cât de mult a însemnat terapia pentru mine, cu Raluca simțind că pot să vorbesc liber, fără oprire, despre orice si oricine. Cu ea am reușit să găsesc sensuri acolo unde credeam că nu există! O recomand cu toata inima și îi mulțumesc că am întâlnit-o!” (A.R.)