Terapie de grup / Grupuri de dezvoltare personală

Grupuri de copii sau adolescenți

Copiii și adolescenții simt de multe ori că problemele lor sunt unice pentru ei și acest lucru poate duce la sentimente de singurătate. Făcand parte dintr-un grup de persoane care se confruntă cu situații similare (terapie de grup pentru copii), ei se simt validați, sprijiniți și înțeleși. Grupurile oferă un mediu sigur și structurat care le permite să aibă interacțiuni sociale pozitive cu colegii cu care creează legături de susținere. Chiar dacă participarea la grup  poate fi intimidantă la început, întâlnirile în grup pot oferi multe beneficii pe care psihoterapia individuală nu le face: sentimentul de acceptare de la colegi, îmbunătățirea respectului de sine, tehnici de gestionare a propriilor emoții. Treptat, aceștia realizează că există și alții care se confruntă cu aceleași provocări emoționale ca ei.

Grupuri de dezvoltare pentru adulți

În funcție de natura situației tale, întâlnirile de grup pot fi o alegere ideală pentru a  face schimbări pozitive în viața ta. Multe grupuri se  concentrează pe imbunătătirea competențelor sociale, ajutând oamenii să se ocupe de o serie de probleme cum ar fi furia, timiditatea, singurătatea și stimă de sine scăzută, oferind beneficii pe care terapia individuală nu le poate face.

Grupurile pot acționa ca o rețea de sprijin. Alți membri ai grupului te ajută deseori cu idei specifice pentru imbunătătirea unei situații dificile sau a unei provocări de viată. 

Diversitatea este un alt beneficiu important al întâlnirilor de grup (terapie de grup pentru adulți). Oamenii au personalităti, medii și experiențe de viață diferite și abordează în mod diferit o situație. Văzand modul în care alte persoane abordează probleme și fac schimbări pozitive, poți descoperi o serie intreagă de strategii pentru a vă face fată provocărilor.

Stabileşte o întâlnire!