Mă numesc Dana Guțu și sunt psiholog clinician și psihoterapeut cu drept de liberă practică, atestat de Colegiul Psihologilor din România.

Am absolvit Facultatea de Psihologie. Din anul 2000 însă, am pus haina de psiholog în cui, continuând însă să-mi valorific cunoștințele în diverse proiecte populare ale postului public de televiziune, al cărui angajat am devenit în anul 2000.

După 20 de ani, am revenit, cu și mai multă pasiune la prima iubire… psihologia. Am urmat cursurile de formare complementară în psihoterapie sistemică de familie timp de 2 ani și iată-mă acum, la 40 de ani mai pregătită ca oricând să împărtășesc din experiența mea și să vă ajut să regăsiți echilibrul atunci când viața pare să nu mai fie ceea ce vă doriți.

Dedicată copiilor, adolescenților, adulților, cuplurilor, părinților și familiilor, sunt o persoană care manifestă empatie, respect față de clienți, flexibilitate, deschidere și curiozitate.

Cred în puterea omului de a-și dezvolta mecanismele necesare pentru a face față provocărilor stresante ale vieții cotidiene.

Împreună vom descoperi că nu există probleme, ci soluții! 

Formări:

  • Psihoterapie sistemică de cuplu și familie
  • Psihoterapia copilului și adolescentului

Competențe:

  • Psihoterapie de cuplu
  • Psihoterapie individuală
  • Sexualitate în cuplu
  • Mental fitness
  • Psihoterapie individuală
  • Identificarea comportamentelor de risc la adolescenți
  • Alegerea partenerului de cuplu – iluzie și realitate
  • Mindfulness

Testimoniale:

Căutam să reiau terapia, din mai multe motive. Am dat peste Clinica de Fericire și imediat m-a atras numele. Mi-am făcut programare online și să fiu sinceră mi-a fost oarecum teamă de această ședință fiindcă nu știam la ce să mă aștept, îmi doream să nu fiu judecată. Știu că m-a apucat plânsul, cum dealtfel atunci, în acea perioadă mă apuca din orice. Primele câteva ședințe au fost așa, apoi încet încet, aplicând strategii propuse de psiholog Dana Guțu am reușit să reajung la mine cea care vorbește mult cu prietenii, care râde mult, care nu plânge chiar din orice, care are ceva mai multă răbdare cu cei din jur.

Așa cum bănuiam, am întâlnit un terapeut care emană o energie minunată, care are cel puțin un argument pozitiv la orice situație dificilă și care mă îndrumă către o atitudine asupra vieții serenă, dar fermă. Aștept cu nerăbdare fiecare ședință și apoi plec eliberată de apăsarea gândurilor care mă măcinau și determinată să abordez perioadele mai grele cu încredere că există o rezolvare demnă". (I.B)