Email
Telefon
+40735545000
Adresa
Bd. Nicolae Balcescu nr. 9
1. Cât de des voi merge la terapie?
Depinde de timpul pe care poți să îl aloci căutării de soluții. În mod tradițional, întâlnirile sunt o dată pe săptămană și durează 50 de minute. În unele cazuri ele pot fi de două ori pe săptămană, de obicei la începutul terapiei sau în timpul unei tensiuni emoționale. Spre finalul terapiei, ședințele vor fi o dată la două săptămâni.
2. Cât durează o ședință?
O ședință durează cincizeci de minute. Deseori putem programa sesiuni duble, acestea funcționând foarte bine pentru cupluri și familii.
3. Cât durează de obicei terapia?
Răspunsul la această întrebare este că depinde de situația ta specifică. Unii oameni încep să se simtă mai bine imediat după câteva sesiuni, iar pentru alții durează mai mult. Numărul de sesiuni depinde de obiectivele tale, de istoricul tău, de tipul problemei, și de capacitatea ta de a te implica în procesul de schimbare.
De asemenea, depinde de tipul de terapie. Terapia cognitiv comportamentală este concepută pentru a fi pe termen scurt și durează 10 pană la 20 de sesiuni. Terapiile psihodinamice, psihanalitice și existențiale tind să fie mai lungi, putând să dureze luni sau chiar ani.
Se întâmplă de multe ori că odată ce începi sesiunile să apără noi perspective și unghiuri pe care nu le știai și pe care vei dori să le explorezi. Este posibil și să vedem imbunătătiri mai repede decât te-ai fi așteptat.
Tu trebuie să fi pregătit pentru drum. Oricât de lung sau de scurt ar fi. Pentru că la finalul lui te așteaptă fericirea, fericirea ta.
4. Ce se intamplă într-o sesiune de terapie?
Ceea ce te-a adus la psihoterapie este de obicei punctul de plecare pentru a putea începe să lucrezi corect la problemele tale. Istoria familiei și trecutul tău vor fi probabil revizuite în acest moment.Ți se vor pune întrebări cu scopul de a clarifica, de a reflecta. Vei fi încurajat să te uiți la lucruri dintr-o perspectivă diferită. Nu ți se dau soluții. Însă prin întrebările la care găsesti răspuns, vei găsi și rezolvări. Dar uneori lucrurile nici măcar nu trebuie rezolvate. Ci doar asumate, acceptate. Integrate în tine.
5. Este ceea ce impărtăsesc confidențial?
Absolut și obligatoriu. Ceea ce povestim în cabinet în sesiunile noastre este complet confidențial, cu excepția unor cazuri specifice despre care vei fi informat în timpul primei întâlniri. Avem reguli deontologice stricte pe care le respectăm. Așa ne câștigăm încrederea.
6. Care este diferența dintre un psihiatru și un psihoterapeut?
Un psihiatru este un medic înregistrat care poate diagnostica tulburările psihice și poate prescrie medicamente.
Psihoterapeutii vor oferi terapie și nu vor furniza în mod obișnuit diagnostice sau medicamente (deși au o bună înțelegere a diagnosticului sau chiar a medicamentelor care ar putea fi aplicabile). Acolo unde este necesar vom programa o întâlnire la psihiatru pentru un rezultat optim.