Irina Lucia Mincă

Psihoterapeut adlerian, Psiholog clinician

Stabileşte o întâlnire!

Sunt psihoterapeut și am  învățat cu mult drag să pot ajuta în special copiii, dar și cupluri care se confruntă cu o gamă largă de probleme emoționale, anxietate, teamă, stres, depresie, dificultăți de relație.

Abordarea mea față de terapie este, în primul rând, umanistă și existențială, ceea ce ar putea fi considerată o „abordare de bun simț”. Utilizez tehnici terapeutice moderne și dovedite științific pentru a-mi ajuta pacienții să-și atingă întregul potențial emoțional și funcțional. Sunt conștientă de atuurile și deficiențele clinice și cred cu fermitate în importanța de a fi sinceră, deschisă și pe „aceeași undă” cu pacienții mei, astfel încât atât eu, cât și ei să putem lucra coeziv pentru a obține claritatea și schimbarea pe care aceștia o caută.

Specialist în psihoterapie adleriană, îi ajut pe oameni să înțeleagă gândurile, pulsiunile și emoțiile care le influențează stilul de viață. Oamenii aflați în terapie sunt, de asemenea, încurajați să dobândească un mod de viață mai pozitiv și mai productiv, dezvoltând noi perspective, abilități și comportamente.

Oamenii intră adesea în terapie pentru a obține o perspectivă mai bună asupra propriilor comportamente și răspunsuri la circumstanțele care apar în viața lor. Psihoterapia adleriană folosește ca proces adlerian clarificarea valorilor, prin care o persoană în terapie este introdusă în organizarea vieții personale, inclusiv ordinea nașterii, contextul social și alte dinamici externe, dar și influențele părintești. Înțelegând această organizare și modul în care aceasta a influențat valoarea de sine, acceptarea și așteptările, un individ poate începe să accepte emoțiile pe care le are față de evenimentele pe care le-a trăit în copilărie. Acest proces de percepție permite persoanei în terapie să identifice – poate pentru prima dată – adevărata lor valoare interioară, independentă de ceilalți.

Totul poate fi și altfel – Alfred Adler

Formări

  • Psihoterapie adleriană
  • Psihologie clinică, evaluare și intervenție terapeutică
  • Master „Psihologie clinică și consiliere psihologică”

Competențe

  • Psihoterapie adulți
  • Psihoterapie copii și adolescenți
  • Psihoterapie de cuplu și familie
  • Psihoterapie de grup
  • Parenting (Consiliere parentală)
  • Programe de dezvoltare emoțională pentru copii și adolescenți
  • Dezvoltare personală

Testimoniale

"Este cu adevărat uimitor cum o persoană specială poate transforma viețile altora într-un mod atât de profund și cu o generozitate inimaginabilă. În căutarea unui ajutor pentru anxietatea persistentă a fetiței mele, am avut privilegiul de a întâlni-o pe Irina, un suflet cald și empatic, care a oferit lumină și speranță în întunericul emoțional prin care trecea copilul meu. Astăzi, îmi exprim sinceritatea și admirația în această recenzie pentru miraculoasa transformare pe care Irina a adus-o vieții noastre.

De îndată ce am intrat în contact cu Irina, am simțit o energie reconfortantă și o conexiune imediată. Prin abordarea sa blândă și înțeleaptă, ea a reușit să câștige încrederea fetiței mele într-un mod incredibil de rapid.

Cu răbdare și dedicare, Irina a învățat să înțeleagă cauzele profunde ale anxietății ei și a abordat fiecare emoție cu o compasiune necondiționată.

Unul dintre aspectele remarcabile ale stilului de terapie ale Irinei a fost abilitatea ei de a combina diferite tehnici și metode terapeutice pentru a se adapta nevoilor specifice ale fetiței mele. Fie că era vorba despre terapie prin jocuri, art-terapie sau tehnici de relaxare, fiecare ședință era personalizată și adaptată stării de spirit a copilului meu. Astfel, aceasta a reușit să creeze un mediu sigur și prietenos în care fetița mea a putut să exploreze în siguranță și să-și exprime sentimentele fără teamă de a fi judecată.

Pe măsură ce timpul a trecut, am observat cu bucurie o transformare uluitoare a fetiței mele. Ea a început să-și recâștige încrederea în sine și să facă față provocărilor vieții cu o abordare mai pozitivă. Anxietatea ei a început să se estompeze, iar ea a devenit mai deschisă și mai entuziasmată în privința viitorului. Într-un cuvânt, ea a înflorit sub îndrumarea blândă și înțeleaptă a Irinei.

O recomand cu căldură pe Irina tuturor celor care caută un ajutor real pentru problemele emoționale. Irina este mult mai mult decât un terapeut, ea este un adevărat ghid spiritual și un prieten în momentele dificile ale vieții. Mă simt profund recunoscătoare pentru că am avut șansa să o întâlnesc și să împărtășesc drumul vindecării al fetiței mele alături de ea. " (G.V.)