End Google Tag Manager -->
Irina Lucia Mincă

Psihoterapeut, Psiholog clinician

Sunt psihoterapeut și am  învățat cu mult drag să pot ajuta în special copiii, dar și cupluri care se confruntă cu o gamă largă de probleme emoționale, anxietate, teamă, stres, depresie, dificultăți de relație.

Abordarea mea față de terapie este, în primul rând, umanistă și existențială, ceea ce ar putea fi considerată o „abordare de bun simț”. Utilizez tehnici terapeutice moderne și dovedite științific pentru a-mi ajuta pacienții să-și atingă întregul potențial emoțional și funcțional. Sunt conștientă de atuurile și deficiențele clinice și cred cu fermitate în importanța de a fi sinceră, deschisă și pe „aceeași undă” cu pacienții mei, astfel încât atât eu, cât și ei să putem lucra coeziv pentru a obține claritatea și schimbarea pe care aceștia o caută.

Specialist în psihoreapi adleriană, îi ajut pe oameni să înțeleagă gândurile, pulsiunile și emoțiile care le influențează stilul de viață. Oamenii aflați în terapie sunt, de asemenea, încurajați să dobândească un mod de viață mai pozitiv și mai productiv, dezvoltând noi perspective, abilități și comportamente.

Oamenii intră adesea în terapie pentru a obține o perspectivă mai bună asupra propriilor comportamente și răspunsuri la circumstanțele care apar în viața lor. Psihoterapia adleriană folosește ca proces adlerian clarificarea valorilor, prin care o persoană în terapie este introdusă în organizarea vieții personale, inclusiv ordinea nașterii, contextul social și alte dinamici externe, dar și influențele părintești. Înțelegând această organizare și modul în care aceasta a influențat valoarea de sine, acceptarea și așteptările, un individ poate începe să accepte emoțiile pe care le are față de evenimentele pe care le-a trăit în copilărie. Acest proces de percepție permite persoanei în terapie să identifice – poate pentru prima dată – adevărata lor valoare interioară, independentă de ceilalți.

Totul poate fi și altfel – Alfred Adler

Formări

  • Psihoterapie adleriană
  • Psihologie clinică, evaluare și intervenție terapeutică
  • Master „ Psihologie clinică și consiliere psihologică”