Motto-ul meu preferat, după care mă ghidez, este următorul: „Important nu este ceea ce au făcut alții din noi, ci ceea ce facem noi înșine din ceea ce au facut alții din noi.” (Jean-Paul Sartre).

Ceea ce consider că ajută foarte mult în procesul de dezvoltare și creștere personală este, în primul rând, înțelegerea și acceptarea a ceea ce suntem în momentul prezent. A ne bucura mai mult de partea noastră luminoasă și a ne accepta partea de umbră reprezintă primul pas în procesul nostru de creștere psiho-emoțională.

Apoi, integrarea și resemnificarea experiențelor din trecut aduc cu sine eliberare emoțională și armonie cu noi înșine, precum și cu ceilalți. Nemulțumirea de sine și de alții, blamarea, sentimentele de vinovăție și lupta cu noi înșine doar ne epuizează psiho-emoțional; în acest fel, energia noastră, în loc să fie folosită pentru a crește și pentru a face pași către atingerea obiectivelor noastre de viață, se pierde în ruminații sau pe ceea ce nu mai poate fi schimbat. Rămânem astfel blocați în evoluție… acceptarea de sine în ideea celor spuse mai sus, nu în sensul de a nu face nimic pentru creșterea noastră, aduce mai multă liniște interioară și puterea de a ne concentra atenția și energia către pasul următor, către a acționa conștient și perseverent către ceea ce ne dorim să devenim.

Procesul de creștere psiho-emoțională este provocator și frumos în același timp, este unul în continuă desfășurare și probabil va fi atâta timp cât suntem în viață! Să ne bucurăm de călătorie!

Formări:

  • Psihologie clinică
  • Consiliere și Psihoterapie Experențială a Unificării

Competențe:

  • Consiliere psihologică și psihoterapie individuală, adulți, cuplu și familie

Testimoniale:

“Doamna Camelia, Omul care mi-a fost și este în continuare martor al dezvoltării mele, al procesului pe care l-am inceput în cabinet acum cateva luni. Martor al trăirilor și poveștilor pe care nu le-am spus nimănui. Omul care m-a învățat că nu este nimic în neregulă cu mine și că durerea, anxietatea, depresia și frica fac parte din viață și din parcursul fiecăruia dintre noi. Ea este acolo pentru tine ca un adevarat profesionist, întotdeauna cere feed back și monitorizează cu atenție subiectele discutate în cabinet. Îi mulțumesc pentru suport, pentru fiecare conștientizare, pentru blândețea și prezența ei.” (I.M.)