End Google Tag Manager -->
Camelia Mihăilă

Psiholog Clinician și Psihoterapeut

Motto-ul meu preferat, după care mă ghidez, este următorul: „Important nu este ceea ce au făcut alții din noi, ci ceea ce facem noi înșine din ceea ce au facut alții din noi.” (Jean-Paul Sartre).

Ceea ce consider că ajută foarte mult în procesul de dezvoltare și creștere personală este, în primul rând, înțelegerea și acceptarea a ceea ce suntem în momentul prezent. A ne bucura mai mult de partea noastră luminoasă și a ne accepta partea de umbră reprezintă primul pas în procesul nostru de creștere psiho-emoțională.

Apoi, integrarea și resemnificarea experiențelor din trecut aduc cu sine eliberare emoțională și armonie cu noi înșine, precum și cu ceilalți. Nemulțumirea de sine și de alții, blamarea, sentimentele de vinovăție și lupta cu noi înșine doar ne epuizează psiho-emoțional; în acest fel, energia noastră, în loc să fie folosită pentru a crește și pentru a face pași către atingerea obiectivelor noastre de viață, se pierde în ruminații sau pe ceea ce nu mai poate fi schimbat. Rămânem astfel blocați în evoluție… acceptarea de sine în ideea celor spuse mai sus, nu în sensul de a nu face nimic pentru creșterea noastră, aduce mai multă liniște interioară și puterea de a ne concentra atenția și energia către pasul următor, către a acționa conștient și perseverent către ceea ce ne dorim să devenim.

Procesul de creștere psiho-emoțională este provocator și frumos în același timp, este unul în continuă desfășurare și probabil va fi atâta timp cât suntem în viață! Să ne bucurăm de călătorie!

Formări:

  • Psihologie clinică
  • Consiliere psihologică
  • Psihoterapeut de formare experiențială