Ritmul accelerat în care trăim, potențat acum de situația pandemică, supune viața omului modern stresului, decepțiilor, angoaselor, tulburărilor de alimentație, fricilor de tot felul, situațiilor care par fără ieșire. Ca în cazul tuturor dezechilibrelor, vindecarea se găsește în fiecare dintre noi. Cunoașterea, acceptarea și iubirea de sine alunecă prea des pe un plan secundar, în virtutea unui lung șir de alegeri făcute sub presiunea socială zilnică.

Fascinația pentru jocul pattern-urilor și schimbărilor între oameni m-a condus să aleg ca specializare principală terapia sistemică de familie și de cuplu, iar ca o a doua specializare psihoterapia cognitiv-comportamentală. Am un interes deosebit pentru psihotraumă. Lucrez cu familii în criză, cu cupluri disfuncționale, dar și cu membri familiilor care vor să se adapteze cu bine unor noi etape ale vieții lor împreună - perioada premaritală, căsătoria, nașterea copiilor, trecerea de la copilărie la adolescență, pierderea cuiva drag. Am o lungă experiență de lucru cu copii și adolescenți, atât în postura de cadru didactic, cât și în cabinetul de psihoterapie. Am oferit consiliere psihologică bolnavilor oncologici și familiilor acestora.

Am asistat acești oameni în dificultățile prin care treceau, sprijinindu-i să găsească în interiorul lor și să înțeleagă rădăcinile adânci și uneori ascunse ale acestor situații. Când înțelegem aceste aspecte, începem să remarcăm miracolele din jurul și din interiorul nostru, iar problema inițială ne apare într-o cu totul altă lumină.

Viața este atât de frumoasă!

Sunt aici oricând ai nevoie de un profesionist care să te ghideze cu dragoste pe drumul către tine. Acolo vei găsi răspuns la toate întrebările care te frământă, vei găsi liniște sufletească, echilibru și împlinire.

Formări:

  • Terapie sistemică de cuplu și familie
  • Psihoterapie cognitiv-comportamentală

Competențe:

  • Psihoterapie de cuplu
  • Psihoterapie de familie
  • Psihoterapie adolescenți
  • Psihoterapie individuală (anxietate, depresie, burnout, fobii, traumă, stimă de sine scăzută)
  • Psihoterapie pentru persoane cu dizabilități

Testimoniale:

"Îmi amintesc cu drag de experiența mea în terapie cu Alina Oncică. A fost un spațiu sigur și plin de încredere în care am putut să explorez problemele mele personale și să găsesc soluții. Alina este foarte pricepută în ceea ce face și este preocupată de ajutorul dat oamenilor în îmbunătățirea calității vieții. Recomand cu căldură terapia cu ea, pentru mine a funcționat, încă mai îmi vin în minte cuvintele care au facut click și au deblocat fluxul vieții mele." (V.T.)