Terapie de cuplu și de familie

Psihoterapia de cuplu ajută orice cuplu să recunoască și să rezolve conflictele și să-și imbunătătească relația. Prin terapia de cuplu, puteți lua decizii cu  privire la refacerea și intărirea relației. Sau puteți să decideți că veți continua călătoria separat. Procesul de consiliere a cuplurilor va aborda teme privind modele comportamentale și de comunicare, natura conflictelor voastre și cum funcționează relația voastră.

Impreună, voi doi și terapeutul vostru, veți stabili obiective realiste, de la invătarea empatiei, la găsirea unor noi modalităti de negociere a problemelor, de la schimbarea împărțirii  responsabilitătilor gospodăriilor, până la îmbunătățirea comunicării. Psihoterapeutul vostru va utiliza o varietate de tehnici terapeutice pană când obiectivele voastre sunt îndeplinite. Drumul spre fericire este obiectivul final. Și acesta poate fi atins, împreună sau separat. Dar în armonie cu voi înșivă.

Cu toții începem această viată cu o familie, fie că familia este compusă din rude de sânge sau o familie adoptivă. Familia pe care o dobândim la naștere influentează fiecare aspect al vieții noastre, cine suntem și cine devenim. Invătăm cum să iubim și cum să interactionăm cu alții din aceste prime relații importante. Dar nu toate familiile sunt mereu stabile, sănătoase și fericite. Stresul vieții moderne, nevoia unui echilibru mai bun între viața profesională și viața personală, o criză de familie de un fel sau altul sau provocări legate de sănătatea unor membri ai familiei, copiii cu dizabilităti, stresul financiar pot crea situații care  necesită ajutor pentru rezolvare.

Îți oferim consiliere profesională pentru un spectru larg de provocări și preocupări cu care vă puteți confrunta. Este posibil să ai de-a face cu stresul familial ca rezultat al pierderii locului de muncă. Poate copilul tău incearcă să facă fată dependenței de tehnologie care devine tot mai răspandita.  Sau poate un membru al familiei se află într-o situație medicală cu impact asupra vieții de familie.

Terapia familială oferă familiilor o modalitate de a dezvolta sau menține o familie sănătoasă și functională în condițiile date. 

 

De multe ori constatăm că ne simțim nemulțumiți de relația noastră de cuplu iar când comunicăm partenerului că poate ar fi bine să începem o terapie de cuplu, acesta nu este de acord, lucru care ne demotiveaza, ne supără  și tensionează și mai tare relația în continuare.

Poate că ar fi bine să începeți o terapie individuală mai întâi pentru a învăța cum să gestionați refuzul partenerului și care sunt schimbările pe care le puteți face dumneavoastră pentru a îmbunătăți relația de cuplu.

Deci, atunci când vorbim despre terapie de cuplu, orice intervenție este benefică pentru a va aduce mulțumirea de care aveți nevoie. 

Stabileşte o întâlnire!