Terapie ABA

Fiecare copil are propriul său ritm de creştere şi dezvoltare, existând perioade în care unele achiziţii comportamentale pot fi semnificativ mai rapide decât altele.

Termenul Tulburari pervazive de dezvoltare este folosit pentru a numi o situatie caracterizata prin dezvoltarea insuficienta a abilitatilor de baza, mai ales a capacitatilor de socializare, comunicare sau folosire a imaginatiei.

Terapia ABA este ştiinţa în care se folosesc diverse tipuri de proceduri care au ca scop îmbunătăţirea semnificativă a comportamentului, dar şi maximizarea calităţii vieţii unei persoane care suferă de o tulburare din spectrul autismului. Aceasta este un tip de terapie comportamentală care se centrează pe o serie de principii şi tehnici care au rolul de a transforma comportamentele nedorite într-unele pozitive.

În vederea recuperării, copiii cu autism urmează diverse programe intensive de terapie comportamentală aplicată. Tehnicile utilizate de specialişti pot produce îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşteabilităţile de comunicare, activitatea şcolară, relaţiile sociale etc. Terapia ABA garantează beneficii relevante în evoluţia copilului cu autism, cu atât mai mult cu cât aceasta este combinată cu alte metode individualizate de intervenţie timpurie.

Interventia in tulburarile pervazive de dezvoltare implică până la 40 de ore pe săptămână de terapie individuală. Terapeuții autorizați stabilesc planul personalizat de interventie organizat în funcție de nevoile individuale ale copilului - dezvoltând abilități sociale. Abordarea descompune comportamentele dorite în pași și recompensează copilul pentru parcurgerea fiecărui pas.

În procesul terapeutic, progresul se face pas cu pas și pe termen lung, iar ghidarea copiilor nu se face doar de către specialiștii acestora, o dezvoltare armonioasă necesitând în mod deosebit și implicarea părinților.

Specialistii clinicii noastre va asteapta la o evaluare pentru a gasi metodele cele mai bune de interventie pentru dezvoltarea copilului dumneavoastra.

Stabileşte o întâlnire!