Ioana Dinu-Șerban

Psihoterapeut și Psiholog clinician

Stabileşte o întâlnire!

Numele meu este Ioana, sunt psiholog clinician și absolventă a programului masteral de Psihologie Analitică Jungiană. Îmi place să lucrez cu oamenii și am fost dintotdeauna interesată de înțelegerea acelor forțe lăuntrice care ne pun în mișcare și ne ghidează cursul vieții. Psihologia este cea mai mare pasiune a mea, astfel că practic această meserie cu multă implicare și dăruire.

Iubesc poveștile de viață – cele autentice, cu bune și rele, cu tot ceea ce ne face să fim umani și plini de profunzime. În tumultul vieții cotidiene, adesea uităm de noi, eroii principali ai poveștii noaste. Ne scriem povestea zi de zi prin fiecare alegere făcută și fiecare decizie luată. Ca orice eroi, trecem prin încercări cărora vrem să le putem face față cât mai bine. Ne luptăm cu greutăți și ajungem în momente de impas în care trebuie să ne cântărim cu chibzuință opțiunile.

Psihoterapia este ca o călătorie care ne ajută să ne aducem la lumină resursele, valorile de care nu suntem conștienți sau puterea pe care uneori nici nu știm că o avem, dar care abia așteaptă să fie descoperită.

Menirea mea ca terapeut este să iți fiu tovarăș de drum în această călătorie.

Formări:

  • Psihologie analitică jungiană
  • Psihologie clinică

Competențe:

  • Psihoterapie pentru tulburări de anxietate: fobii de animale sau obiecte, fobie socială, agorafobie, atacuri de panică, anxietate generalizată, tulburare obsesiv-compulsivă
  • Psihoterapie pentru depresie
  • Consiliere și dezvoltare personală
  • Evaluare clinică
  • Psihoterapie pentru copii, adolescenți și adulți

Testimoniale:

"L-am adus pe Andrei la Ioana când avea 6 ani. Din copilul cuminte și liniștit care era, devenise, parcă peste noapte, plin de furie, arțăgos, vorbea urât și nu ne mai înțelegeam cu el. Odată cu acest comportament al lui, am început să mă simt dezarmată, epuizată, mai mereu nervoasă. Ședințele cu Ioana au mers bine de la început. Andrei abia aștepta să vină la ea pentru că se jucau, desenau și râdeau mult împreună. Faptul că era jovială, calmă și empatică l-a ajutat pe copilul meu să se împrietenească repede cu ea. Ușor ușor au început să se vadă schimbări în comportamentul lui. Odată cu el, m-am schimbat și eu pentru că, în orele de terapie, am înțeles unele aspecte pe care nu le luasem în calcul până atunci. Am învățat să fiu mai îngăduitoare atât cu mine cât și cu familia mea, mai puțin perfecționistă, să pun mai puțină presiune pe fiecare dintre noi, astfel încât să ne bucurăm cu adevărat unii de ceilalți." (A.M.)