Andrei Barbu

Medic specialist Psihiatru

Stabileşte o întâlnire!

Salut! Sunt Andrei Barbu și sunt medic specialist psihiatru.

Am absolvit facultatea de medicină generală în București, la UMF "Carol Davila". Din punct de vedere al experienței profesionale, am lucrat timp de 5 ani în cadrul Spitalului Clinic "Prof. Dr. Alexandru Obregia" ca medic rezident, unde am avut șansa să beneficiez de îndrumarea unor mentori extraordinari și unde am putut vedea o gamă largă de psihopatologie. În plus, am peste 3000 de ore de experiență în îngrijirea și tratamentul pacienților cronici cu dizabilități neuropsihiatrice severe, încadrați în centre de profil. Acum activez că medic specialist în ambulator.

Uneori ne confruntăm cu situații de viață, perioade de cumpănă, cu emoții, cu gânduri sau reacții care sunt dificil de tolerat sau de gestionat pe cont propriu. Este posibil să nu ne mai regăsim sau să nu mai fim cum eram odinioară, să nu mai avem același randament profesional sau academic sau să existe un impact semnificativ al stării noastre pe relațiile interpersonale sau de familie. În astfel de cazuri ne putem adresa pentru o evaluare psihiatrică și, în cazurile în care este necesar, să urmăm un tratament, care să reprezinte o unealtă cu care să redevenim cum am fost sau să ținem sub control lucrurile care ne deranjează. În foarte multe cazuri, tratamentul psihiatric și psihoterapia se completează reciproc și sunt mai eficiente decât fiecare luate separat.

Acord o importanță foarte mare în stabilirea unei alianțe terapeutice solide cu pacienții mei. Toate recomandările și tot modul meu de abordare al unui caz pun în prim plan beneficiul pacientului atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Îmi place să fiu deschis cu pacienții mei, să le explic pe înțelesul lor ce variante de tratament avem, ce avantaje și dezavantaje prezintă fiecare dintre acestea și să optăm împreună pentru varianta potrivită fiecăruia.

Interesele mele sunt destul de eclectice; sunt pasionat de colecționabile, sunt un consumator înrăit de media, gaming, muzica și cinematografie, îmi plac mult istoria, mitologia, arta și limbile străine (vorbesc fluent engleza, cunosc spaniola conversațional, am studiat limba germană 14 ani și limba suedeză aproximativ 3 ani).

În final, încurajez pe toată lumea să aibă grijă de sănătatea lor mintală și să acorde atenție stării lor emoționale. Nu trebuie să ne simțim singuri sau să ne simțim jenați să cerem ajutor. Există resurse și profesioniști disponibili pentru a ne sprijini în călătoria noastră spre o bunăstare mentală și emoțională durabilă.