End Google Tag Manager -->

Vreau FB (fără bullying) la şcoală!

Copilul tău este trist sau tensionat înainte să plece şi după ce ajunge de la şcoală? Pare că este mai retras, mai puţin comunicativ? Uneori vine acasă cu hainele deranjate sau chiar lovit? Invocă stări de rău şi refuză din ce în ce mai des să se ducă la şcoală?

Toate acestea pot înseamna că este victima unui coleg răutăcios, supranumit şi bully. Bullyingul reprezintă un comportament ostil/de excludere şi de umilire a unui copil care este tachinat de către colegii lui. Uneori, acest comportament ostil se poate transforma şi în îmbrânceli sau loviri. Fenomenul acesta poate lăsa urme în dezvoltarea psiho-emoţională a copilului.

Din păcate, aceste situaţii sunt din ce în ce mai des întâlnite în şcolile din Romania şi se întâmplă pe coridoare în pauză, în curtea şcolii, şi câteodată şi în clasă. Bullying nu îl afectează doar pe copilul agresat, ci pe toţi cei din clasă, care sunt martori ai acestui fenomen şi este important să îi învăţăm cum sa gestioneze astfel de întâmplări.

Ce putem face pentru a ne ajuta copilul să depaşească această situaţie?

În primul rând, încurajaţi-l să vă povestească despre ceea ce se întamplă la şcoala şi creaţi astfel contexte de eliberare emoţională.

În al doilea rând, puteţi să apelaţi la o abordare profesională, prin participarea la un workshop special conceput în jurul acestui fenomen. Creat a fi interactiv şi plăcut pentru el, poate fi modalitatea de a trece peste această problemă. Workshopul înseamnă echiparea copilului cu instrumentele portrivite pentru a face faţă acestor situaţii. Vom lucra îndeosebi la creşterea încredererii în sine şi capacitatea de gasire a unor soluţii eficiente.

El va învăţa să îşi controleze emoţiile şi va şti cum să le gestioneze în funcţie de situaţia şi persoana cu care se confruntă, fiind capabil să iasă cu bine din aceste momente neplăcute, să le facă faţă cu brio şi să evite a mai deveni victimă pe viitor.

 

FRECVENȚA: săptămânală, în zilele de sâmbătă, interval orar 11:00 - 13:00

 

TAXA DE PARTICIPARE:  

-          90 de lei / şedinţă

-          întregul program – 400 de lei (persoanele care doresc să plătească integral programul, vor beneficia de o reducere de 12,5 %)

 

Stabileşte o întâlnire!