Criza economica - depresie sau oportunitate?

Miercuri, 1 mai 2019

Criza economica mondiala este prezenta de ceva timp si in Romania. Auzim tot mai des in mass media despre reduceri de personal, despre reducerea cheltuielilor pentru a face fata crizei, despre somaj si inflatie. Euro atinge cote istorice, piata imobiliara a inghetat, ratele la credite risca sa ne destabilizeze financiar.

In tot acest hatis informatic, in aceasta mare de stiri destabilizatoare este foarte probabil sa se cuibareasca in noi un sentiment de teama si de incertitudine. Ne putem teme ca nu vom mai avea un loc de munca, ca se naruie afacerea pe care cu entuziasm si cu multa truda am dezvoltat-o, ca nu vom avea bani sa platim creditul la banca…

Aceste temeri ar putea infuenta viata noastra de familie precum si contactele cu prietenii, colegii de serviciu si oamenii apropiati noua.

In acest moment, chiar daca Guvernul nu a adoptat inca un plan de masuri anticriza, putem alege sa ne facem propriul nostru program anticriza.  Putem cere ajutorul unui specialist care sa ne ajute sa depasim acesta perioada concentrandu-ne pe prezent nu pe viitor, pe ceea ce avem de facut pentru a ne pastra increderea si optimismul si in asemenea momente de destabilizare economica.

Sa facem pasul de la depresie la oportunitate sta in puterile noastre si acest drum ne va face mai puternici, astfel vom ajunge sa depasim criza, vom invata sa o acceptam si sa traim fara a ne mai fi teama de ea. Acest proces solicită mecanisme de adaptatare complexe care pot fi activate cu ajutorul unui psiholog.

Va asteptam sa ne contactati pentru a va insoti  in acest proces de “imprietenire” cu criza.