Redefinește fericirea

Vineri, 3 iul 2020

Incepând din copilărie, “fericit“ și „trist“ sunt primele sentimente pe care învăţăm să le recunoaștem și să le exprimăm, iar mulţi dintre noi nu au permis acestei definiţii în alb-negru să se nuanţeze pe măsură ce vieţile noastre și intelectul vor fi devenit mai complexe — așadar, cu cât este mai limitată definiţia fericirii, cu atât mai dificil îţi va fi să o atingi.

Fericirea, pentru mine, este un termen ce acoperă o gamă largă de emoţii pozitive. În cele din urmă, aceasta presupune lucruri diferite pentru oameni diferiţi — este o experienţă complet subiectivă. Pentru unii, experienţa fericirii este una în care predomină sentimente ce implică o stimulare excitaţie crescută, cum ar fi bucuria și emoţia; pentru alţii, implică o stimulare mai scăzută, dar la fel de importantă, așa cum se întâmplă în stările de calm, mulţumire, pace și liniște.

În mod ideal, ar trebui să încercăm să experimentăm și să ne bucurăm de toate aceste forme diferite de emoţii pozitive, dar probabilitatea este ca oamenii care sunt mai extrovertiţi să tindă mai mult către partea spectrului cu o stimulare ridicată, în timp ce semenii lor mai introvertiţi vor căuta probabil forme de stimulare scăzută ale fericirii. Recunoaște faptul că ceea ce te face fericit va fi diferit de ceea ce îl face pe altul fericit și că îţi vei petrece timpul mai bine ocupându-te de lucrurile ce ţi se potrivesc.

Ia un stilou și o foaie și înșiruie cât de multe exemple de emoţii pozitive. Acestea nu trebuie să fie propoziţii complete, pot fi pur și simplu idei sau imagini ce surprind fericirea într-o lumină nouă.

Asigură-te că în lista ta adaugi emoţii pozitive suplimentare sau culori noi în spectrul fericirii și nu uita că fericirea este un fenomen de o bogăţie infinită.

Pentru că fericirea se învață!