Cum dormim in cuplu?

Joi, 2 mai 2019

Modul in care cuplurile dorm impreuna dezvaluie ce simt partenerii unul pentru celelalt. Cei mai multi dintre noi au auzit de limbajul corpului (body language), despre felul in care corpul nostru spune lucruri despre noi. Si in pat atunci cand dormim inconstientul poate transmite semnale.

1. Pozitia in care amandoi partenerii dorm imbratisati fata in fata.
In aceasta pozitie dorm culplurile la inceputurile relatiei  sau in perioadele de pasine intensa. Poate semnifica dorinta partenerilor de a fi impreuna tot timpul, inclusive in somn. Poate fi considerate sufocanta si incorfotabila, greu de mentinut toata noaptea.

2. Pozitia in care ambii parteneri dorm pe o parte, cu fata in aceeasi directive, imbratisati (pozitia lingura). Aceasta pozitie indica un sentiment de securitate reconfortanta. Este adoptata de cuplurile care sunt impreuna de ceva vreme si arata ca partenerii sunt apropiati si se simt confortabil.
In timp, distanta dintre parteneri se poate mari, legatura emotional pastrandu-se prin atingerea unei parti a corpului (mana, genunchi, talpa piciorului)

3. Pozitia in care partenerul sta pe spate si partenera pune capul pe pieptul sau umarul lui sugereaza ca ea este mai dispusa sa-I faca pe plac si sa priveasca lumea din perspective lui. Această poziţie reflectă un nivel ridicat de încredere şi un angajament puternic.

4. Pozitia in care ambii parteneri dorm pe marginile patului, spate in spate, fara nici un contact poate indica independent. Puteti incepe nopatea impreuna, imbratisati intr-un fel si sa ajungeti sa va indepartati in timpul somnului cu scopul de a obtine un somn  mai bun. Poate unul dintre parteneri are nevoie de mai mult spatiu pentru un somn odihnitor.
Se poate si ca aceasta pozitie sa fie adoptata de la inceput, de cum va puneti in pat si atunci ea ar putea indica ceva disensiuni in cuplu, tensiuni, certuri, neintelegeri. Sau  poate fi o durere sau o temere. Dar ar putea fi si o fuga de obiceiuri enervante ale partenerului (sforait, scrasnit din dinti, spasme muscular in timpul somnului).

5. Dormitul in camera separate este o solutie practica pentru cuplurile care nu pot dormi linistiti impreuna.Nu inseamna ca relatia de cuplu este terminate, acest lucru poate dinamiza viata sexual. Multe cupluri aleg sa doarma separate pentru a se asigura ca dorm bine si vor fi functionali peste zi.

In cazul in care cuplurile decid sa doarma separat si acest lucru duce la transformarea lor in colegi de camera, daca decsopera ca nu mai sunt intimi unul cu celalalt si comunicarea este deficitara atunci poate exista un risc pentru viata de cuplu. In acest caz incercati sa vedeti ce anume a dus la aparitia distantarii si remediati problema. In cazul in care nu reusiti asta singuri apelati la un specialist in problemele cuplurilor. <