Petruța Toiu-Ruiu

Psiholog și Psihoterapeut

Sunt Petruța Toiu-Ruiu, psiholog și psihoterapeut, cu o experiență profesională de 12 ani în care am însoțit pe drumul dezvoltării și optimizării personale copii, tineri, adulți, dar și familii și cupluri. În cursa transfomărilor de sine, a deblocării și armonizării personale plec de la premisa că fiecare om are un impuls natural spre bunăstare, spre sănătate fizică și psihică și că trebuie doar sa-și deblocheze și acceseze resursele personale pentru a da un nou sens experienței trăite.

M-am implicat activ în activități de formare și cercetare, atât în cadrul programului de formare în „Psihoterapie experiențială și a unificării centrată pe adult-copil-cuplu-familie”, cât și în cadrul programelor de master ,,Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și a familiei” și „Psihologia educației”, precum și în cadrul cursurilor de formare, dar și în cadrul studiilor doctorale, dezvoltându-mi astfel o serie de competențe în domeniul psihologiei și psihoterapiei.

În rezolvarea problemelor de viață, atitudinea de sustinere și conținere a terapeutului, empatia și acceptarea necondiționată sunt cele care sustin relația terapeutică și contribuie la obținerea transformării și schimbării dorite, prin resemnificarea experienței trăite.

Te pot însoți să parcurgem împreună un demers terapeutic creativ ce va provoca insight-uri și restructurări la nivelul personalității, favorizând astfel dezvoltarea și optimizarea personală.

Formări:

  • Psihoterapie experiențială și a unificării centrată pe adult-copil -cuplu-familie;
  • Master „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și a familiei”
  • Master „Psihologia educației”
  • Doctorand al Universității din București, Domeniul Psihologie