Luminița Lişcă

Luminița Lisca

Psihoterapeut

Experiența mea de viață m-a învățat că, în tot ceea ce ni se întâmplă, există foarte mult relativism și tocmai această relativitate dă forță propriei noastre vieți.  

Este foarte importantă, însă, atitudinea pe care o avem în fața schimbărilor vieții, când învățăm că, în loc să stăm și să ne lamentăm, mai bine ne suflecăm mânecile și pornim la treabă, facem ceva.

Asta am făcut și eu. Atunci când, în traiectoria mea profesională,  am înțeles că valorificarea interesului meu pentru binele propriu, dar și al celor din jurul meu, era doar parțial fructificat, am hotărât să o schimb.

Și am ales să devin psihoterapeut, iar acesta, pentru mine, nu e doar un simplu job, un alt job, ci este pasiune în cel mai simplu și pur înțeles!

Îmi place să lucrez cu și pentru oameni. De altfel, întreaga mea activitate profesională a fost construită pe interacțiunea cu oamenii, pe căutarea de soluții în ajutorarea celor aflați în nevoie. Empatia și sensibilitatea, pe de o parte, echilibrul și moralitatea, pe de altă parte, consider că sunt atuurile mele importante și necesare în profesia de psihoterapeut, pentru a răspunde persoanelor aflate în dificultate și pentru a le sprijini să atingă starea de bine. Iar atingerea stării de bine este o condiție esențială pentru a trăi sentimentul de fericire.

Doresc ca tot ceea ce eu am primit, învățat și dobândit, să pun în slujba semenilor mei, cu bucurie și recunoștință, atât în în demersurile lor terapeutice, cât și în dezvoltarea personală.

“NOI, PSIHOTERAPEUȚII, AVEM PRIVILEGIUL SACRU DE A ÎNTÂLNI SUFLETUL UMAN ÎN FORMA SA PURĂ. ATINGEREA SUFLETELOR ESTE MIRACOLUL LUMII.”     

Atunci când e furtună, nu aștepta să treacă, învață să dansezi în ploaie!

Formări: 

  • Psihoterapie integrativă
  • Terapie sistemică: Cuplu, Copil, Familie
  • Evaluarea și Intervenția Psihologică la Copii și Adolescenți
  • Intervenție în tulburări legate de consumul de substanțe și dependențe