Georgiana Chiriță

Georgiana Chiriță

Una dintre specializările mele este lucrul cu copiii. Sunt de părere că, în perioadele copilăriei și adolescenței, când se formează personalitatea, avem ocazia să construim o fundație sănătoasă pentru dezvoltarea personală a copiilor. Am încredere în potențialul fiecărui copil și tânăr de a-și dezvolta capacitatea de integrare a emoțiilor și de gestionare a comportamentului, reușind astfel să devină adulți echilibrați emoțional și adaptați social.

Într-un prezent care aduce cu sine schimbări rapide, copii sunt puși în fața unor provocări noi, dezvoltarea și folosirea tehnologiei, reconfigurațiile repetate din sistemul de învățământ, presiunea grupului și alte elemente similare, pot provoca probleme comportamentale, pentru care, uneori, copii și adolescenții au nevoie de susținere pentru a le face față și a le depăși. Experineța mea profesională de până acum are în vedere lucrul cu copii cu tulburări din spectrul autist și ADHD. Împreună cu familiile copiilor am făcut echipă astfel încât copii cu care am lucrat au recuperat mare parte din achizițiile vârstei.

…pentru că indiferent cât de necorespunzător este comportamentul copilului tău, acesta reprezintă un strigăt de ajutor.” Laura Markham, psiholog clinician, Columbia University