Raluca Petronela Lăzărescu

Raluca Petronela Lăzărescu

Psihoterapeut integrativ, Consilier dezvoltare personală

Stabileşte o întâlnire!

Cred că viața mea este rezultatul căutării și (re)găsirii interioare. Este un process continuu ce presupune ieșirea din zona de confort, curaj, discernământ, răbdare, concentrare și determinare, dar mai ales voință.

Aplic într-o manieră integrativă conceptele care stau la baza relațiilor interumane: respect pentru mine și ceilalți, reciprocitate – primesc în măsura în care ofer, cer în măsura în care am dreptul de a refuza, responsabilitate față de ceea ce sunt și față de fragilitatea, vulnerabilitatea, abilitățile, competențele, unitatea a ceea ce este celălalt, confidențialitate – esențială pentru încrederea reciprocă.

Sunt o persoană centrată pe identificarea soluțiilor, folosindu-mă de resursele interioare și bazându-mă pe calitățile pe care le posed. În funcție de context, am acceptat despre mine că pot fi neutră, cu gândire preponderent logică, pot trăi emoții puternice în care argumentele nu sunt atât de importante, pot fi luminoasă, pozitivă sau dimpotrivă sobră, vigilentă, pot fi creativă sau pot sintetiza rapid informații, identificând soluții.

Prin experiența de cadru didactic universitar și psihoterapeut mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare empatică, de argumentare a ideilor proprii utilizate în folosul celorlalți. Empatia, puterea de a identifica perspectiva și nevoile altuia, m-au dus la un nou nivel de înțelegere a celor din jur. Studiile universitare de psihologie, formarea ca psihoterapeut integrativ, experiențele vieții m-au făcut să înțeleg și să apreciez bucuria de a fi!

”…continuă să bați la ușă și Bucuria dinăuntru va deschide până la urmă o fereastră pentru a vedea cine o caută”, Rumi