Ateliere online pentru copii

Cu toate că trecem prin perioade dificile, trebuie să învățăm să valorificăm timpul pe care îl avem și să ne concentrăm atenția asupra menținerii stării de bine, atât a noastră, cât și a copilului nostru.
Ca părinte, lucrurile sunt puțin mai complicate deoarece acum, mai mult ca înainte trebuie să existe o implicare constantă și activă în relația cu copiii, o atenție sporită la nevoile lor și ajutor în căutarea “Drumului Fericirii”.

Adaptarea este cuvântul cheie în perioda aceasta, iar dezvoltarea copilului într-un mod cât mai natural și sănătos este și una dintre viziunile clinicii noastre.

Școlile au fost mutate în mediul online, deci implicit interacțiunea este una mult mai slabă spre deloc cu colegii. Mai mult decât atât, pe lista copiilor nu se mai număra activitățile extrașcolare, iar din această cauza ei nu mai au contexte pentru a putea crea noi prietenii.
Însă, în cadrul cursurilor online ne propunem să îmbunătățim acest aspect- ne dorim să fie un mediu plăcut și sigur pentru copii, unde vor putea lega noi prietenii, unde se vor putea exprima liber și vor vedea că nu sunt singurii care se confruntă cu diverse obstacole. 

Ora de fericire

Fericirea...ce cuvânt frumos și complex. Nu cred ca există o definiție clară pentru fericire. Cred că fiecare persoană are mijloacele ei de a fi fericită și de a-și găsi Drumul Fericirii”.
Fericirea e o componentă care se învață, așa cum învățăm să scriem, să citim sau să socotim. Fericirea prinde viață din realizările noastre, din mulțumire, din încrederea în noi și dintr-o stare de echilibru pe care încercăm să o avem în mod constant.

Știm deja că nu ne naștem fericiți, deoarece fericirea însumează mai multe elemente, iar toate aceste bucățele, cu cât sunt învățate mai din timpuriu, cu atât copilul va deveni mai repede un adult fericit.

Noi, la Clinica de Fericire, ne-am propus să investigăm sursele fericirii, să dezvoltăm atitudinea pozitivă față de circumstanțele vieții și să-i învățăm pe copii cum să abordeze realist fericirea și să-i ajutăm să găsească locul în care ei se simt fericiți.
Mai mult decât atât, credem că dacă îl ajutăm să își dezvolte niște competențe, fară a-l obliga, este un lucru primordial pentru a-i ghida pașii pe drumul spre fericire.

„Ora de fericire” nu va fi o oră tipică, ca la școală, ci va fi un atelier plin de învățăminte și activități distractive, frumos îmbrăcate, dar care va aduce sperăm noi, un beneficiu copilului dumneavoastră.

Cum am spus puțin mai sus, pentru a da naștere fericirii, vom aborda mai multe segmente, cum ar fi:

 • încrederea în sine;
 • starea de bine (mindfulness)
 • conceptul de recunoștință;
 • înțelegerea proprilor valori
 • relația cu prietenii de joacă/colegii de școală;
 • hobby-uri/pasiuni;
 • inteligența emoțională;
 • comunicarea eficientă;
 • independența;
 • creativitatea;
 • abilitatea de a rezolva singur problemele;
 • motivația;
 • planificarea/gestionarea timpului;
 • cyberbulling;
 • adaptarea la școala online

Atelierul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsa între 7-11 ani, iar costul participării va fi de 50 de lei.
Acesta va avea loc pe platforma Zoom, în fiecare joi la ora 15.
Jocurile și nivelul discuțiilor vor fi adaptate vârstei copiilor.

 

Bună,

Eu sunt Simona și la fel ca toții oamenii, caut fericirea sau mai bine spus încerc să mi-o creez singură. Adun părțile bune din fiecare zi a mea și îmi constuiesc propriul drum spre FERICIRE.
Sunt o persoană veselă care iubește copiii și care își dorește să le văd zâmbetul pe buze și sclipirea în ochi, din ce în ce mai mult.

„Ora de fericire” este un proiect foarte special pentru mine, deoarece aici poate fi locul în care copiii își pot pune creativitatea la lucru și pot lega noi prietenii. Aici o să îi încurajez pe cei mici să spună ceea ce gândesc, fără să le fie teamă și mi-ar plăcea să fie locul în care ei se simt în siguranță.

Mai mult decât atât, îmi doresc să fiu alături de ei atunci când își vor contura singuri drumul spre FERICIRE, fiind o generație de copii plini de încredere, siguri pe acțiunile lor, curioși, dar în același timp recunoscători și cu dorință puternică de a da o mână de ajutor persoanelor care au nevoie de acest lucru. 

Sper să ne vedem la ateliere într-un număr cât mai mare!

Zâmbiți și fiți fericiți!

 

Stabileşte o întâlnire!