Trebuie?
O mulţime de oameni nefericiţi continuă să facă ceea ce fac chiar dacă știu că aceasta este cauza nefericirii lor. O mare parte din acest comportament uzual provine de la un mic cuvânt — „trebuie“.
O mulţime de oameni nefericiţi continuă să facă ceea ce fac chiar dacă știu că aceasta este cauza nefericirii lor. O mare parte din acest comportament uzual provine de la un mic cuvânt — „trebuie“.
S-ar putea să fii surprins de faptul că la vârsta adolescenței se schimbă interesul pe care copilul îl manifesta înainte pentru familie în favoarea grupului de prieteni.
Pandemia a determinat angajatorii să se îndepărteze de gândirea tradițională că productivitatea depinde de orele fixate într-un mediu de birou. Angajații s-au adaptat să lucreze de acasă, iar companiile par să fie mulțumite.
Evitarea este un mijloc frecvent de a “rezolva” problemele: cu toţii am reacţionat așa înainte și o vom face din nou în viitor. Evitarea înseamnă să nu te confrunţi cu ceva ce te deranjează sau să negi realitatea unei situaţii.
Ocazional te găsești în miezul nopții, gândind și incapabil să te întorci la somn? Sau câteodată îți vine greu să adormi pentru că ai prea multe gânduri?
Uneori nu putem schimba o situație care ne provoacă stres, așa că trebuie să găsim modalități să o acceptăm. Pentru a gestiona stresul și a îmbunătăți situația, ne vom concentra doar pe ceea ce poate fi schimbat. Strategiile includ rezolvarea activă a problemelor prin schimbarea comportamentului nostru.
Se întămplă uneori să rămânem într-o relaţie deşi nu ne mai simţim cu adevărat fericiţi şi împliniţi. În această situaţie, ne reamintim momentele frumoase petrecute împreună, mesajele care ne-au făcut să zâmbim, perioada în care persoana de lângă noi era cu adevărat specială, însă în timp ceva s-a schimbat.
În general, persoanele care, din diverse motive, au rămas singure, ajung să fie stigmatizate de către ceilalţi, însă singurătatea nu trebuie confundată cu izolarea.
Se întâmplă adesea ca Anul Nou să aducă cu sine și o mai mare motivație, concretizată în celebra listă cu obiective: să merg la sală, să mă văd mai mult cu prietenii, să mănânc sănătos, să călătoresc mai mult, să am mai mult timp pentru mine, să îmi schimb job-ul, să citesc mai mult, să ies din relația disfuncțională în care sunt.